Intelligent Onkologi

Vår vision är att leverera säker och effektivare precisionsmedicin till bröstcancerpatienter

 

I många år har traditionell kemoterapi, som cisplatin som används vid 16 olika cancerformer, varit en grundsten i cancerbehandlingen. Användningen fortsätter att öka trots stora toxiska biverkningar samt låga svarsfrekvenser, vilket kan sägas generellt för all medicinsk cancerbehandling. Anledningen till ökningen är att patienter utvecklar resistens mot läkemedlen och en ersättning behövs.

CHOSA har uppgraderat cisplatinbehandlingen genom att skapa iCIP™. CHOSA har utrustat den med två nya intelligenta funktioner:

  • Förmågan att förutsäga vilka patienter som sannolikt kommer att dra nytta av läkemedlet, och vilka som inte gör det
  • Genom användningen av avancerade liposomer, riktas cisplatinet till lokalt tumören

 Genom dessa funktioner, erbjuds en intelligent lösning för att förbättra svarsfrekvensen på cisplatinet samtidigt som patienter med hög  sannolikhet för behandlingsframgång behandlas. Den liposomala formuleringen är utformad för att leverera cisplatinet direkt till tumören och därmed minska biverkningarna. CHOSA:s initiala fokus kommer att vara att förbättra livet för patienter med metastaserad bröstcancer. Som ett nästa steg är vår kliniska strategi är att testa iCIP i en neoadjuvant behandling för tidig bröstcancer med syftet att bota den.

 

Strategi

Vår strategi kan sammanfattas enligt följande:

Fokus

iCIP™ har en bred potential och kan i teorin användas där konventionellt cisplatin används idag.

Kliniskt program

Kliniska fas I och II studier har genomförts i Holland och Danmark. 72 patienter har använt LiPlaCis® (20 st i fas I och 52 st i fas II) och DRP® har använts för att välja ut 37 av dessa patienter. CHOSA har utformat en randomiserad cross-over-studie med 40 patienter, som är utvalda genom DRP®-testet som svarspersoner med hög behandlingssannolikhet samt jämfört med läkarens val. CHOSA planerar att diskutera och få vetenskaplig rådgivning från hälsomyndigheterna inför den pivotala kliniska studien.

Partnerskap

CHOSA™ söker ett partnerskap mellan specialty pharma och större onkologiinriktade läkemedelsföretag, dvs företag som har förmågan och den finansiella styrkan att driva ett DRP-baserat klinisk program och som, efter regulatoriskt godkännande, kan framgångsrikt lansera produkten globalt.